Saturday, 6 March 2010

Kisah Di Bangi


Ha, dah lama dah bercerita dalam blog ni. Memang semenjak dua menjak ni agak sibuk sikit. Test, watikah, seminar internet business dan yang baru-baru ni ada pulak mesyuarat MPP semalaysia dengan Bahagian Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar KPT (Kalaulah boleh menjadi pelajar biasa semula).  Sebut pasal mesyuarat dengan MPP semalaysia nih. Ada la cerita sikit. Apa? Nak dengar? Mana boleh. Kat blog mane ada orang denga. Orang baca je.

Macam ni. Tengah-tengah sibuk dengan web MPP yang tak siap-siap ni, sekonyong-konyongnya henpon bedering. Tet..tet…tet… Adoi… Masa tengah sibuk2 ni la henpon ni nak berdering pulak. Masa tengah tak sibuk tak nak la pulak bordering. Rupa-rupanya… wahyu datang. Apa kandungan wahyu tu? Kene pegi mesyuarat MPP kat Bangi. Memula tak nak pegi. Kesian kat fifi penat pening uruskan pasal MICPA punya program. Tapi, sebab kitorang dah janji nak involve dalam fakulti dan universiti, maka pergi jugak la. Adil la kan. Mintak-mintak tahun ni MPP akaun dua dua dapat jaga kebajikan pelajar (kebajikan sendiri?).  Ha.. pagi-pagi bangun pukul 6, mandi, sembahyang subuh, pakai baju. Alamak! Tshirt putih tak kering lagi. Nasib baik kemeja putih tu tebal. Jadi tak ada masalah la sangat. Pergi la meredah hujan demi tanggungjawab. Ye la, orang takder awek ni la tanggung jawab yang ada…

Kat perhentian bas Seroja. Sorang-sorang je datang. Nasib baik ada atul. Yang lain? Terkandang sebab hujan. Alih-alih pukul 7.45pagi baru pegi. Tak pe. Sampai kat ESSET pukul 8.50pagi. Masuk-masuk terus buat muka tak bersalah datang lambat. Duduk la. Habis je sesi 1, tiba-tiba datang seorang MPP UTeM ni. Suka hati je tegur orang kan. Salam tak bagi plak tu. Zakuan orang nya. Mantan NYDP JPP KMK 07/08. Rakan setugas dulu. Sekarang ni jadi exco biasa je. Kemudian jumpa Atifah. Exco Kebudayaan, Kesenian dan Warisan JPP KMK 07/08. Dia jadi NYDP1 UMT. Kami yang MT JPP sekarang nak merasa jadi orang bawah. Bagi exco-exco MPP plak naik atas jadi MT. Nak bangga sikit, sebenarnya, sepanjang 5 tahun KMK ditubuhkan, JPP kami adalah JPP terbaik. Ni Penolong Pengarah HEP yang cakap.

Dah jumpa tu, bersembang la kami. Ukhwah kami mmg agak kuat. Mungkin sebab YDP yang didik kami dengan biah Islamiah. Tak sangka pulak, ramai student biasa kat KMK dulu jadi MPP MT pulak tu. Ezal jadi NYDP UNIMAS, Hafizah jadi Penolong Bendahari MPP UiTM, Muin MPP KMK, Shiroo MPP UPM, Shukriah MPP UMT dengan Atifah tadi. Ramai lagi sebenarnya. Lupa pulak. Azmi Exco Akademik Sains Hayat JPP KMK 07/08 jadi MPP USM. Wah, kullukum rai’n wakullukum mas’ulin an ra’iyatih. Ingat tu. Nanti kat padang Mahsyar kene tanye. Bukan boleh ngelat masa tu. Tak nak cerita panjang-panjang. Sebenarnya nak bagitau yang jumpa kawan-kawan kat matrik tu je. Seronok. Makan free tengah takde duit ni.

Korang doa-doakanlah Mirul dapat istiqamah dalam berblog ni. Mudak-mudahan kesibukantak jadi penghalang untuk berbicara. Ingat, tatkala hati terusik, tinta mula berbicara. Tapi kalau time tengah menjiawang, takde la pulak nak mencoret di sini. Haha.. gurau je la korang. Babai…..


4 comments:

@ku d! sin!e said...

aminnn..haha

ashira asila said...

amin...
wah!!!!s0nokye...
cayala...!!!
gud luck 2 ull...

nazreenhashim said...

jpp kmk batch 5 terbaek..
:)

amirul mukmin said...

aina: amin kat mane?
sila: reunion la tuh...
nazreen: yang terbaik hanyalah bendahari kehormat dy je... (perasan)